Miksi Vihreät?

1. Yhdenvertaisuus, hyvinvointi ja valoisa tulevaisuus niin meille ihmisille kuin muullekin elämälle ovat vihreille politiikan kulmakiviä. Näihin arvoihin pohjautuva politiikka on aidosti ihmisläheistä ja kaukonäköistä.

  • Sukupuoli, etninen tausta, ikä, seksuaalinen suuntautuminen, terveydentila tai varallisuus eivät vaikuta arvoomme ihmisinä ja tämän tulee näkyä myös arjessa.
  • Vihreille ihmisten hyvinvointi on päämäärä sinänsä, ei talouspolitiikan sivutuote.
  • Nopea taloudellinen säästö ympäristöpolitiikassa, koulutuksessa tai sosiaali- ja terveydenhuollossa on usein tulevaisuuden kärsimyksen aiheuttaja ja myös taloudellinen kustannus.

2. Vihreät on uudistumiskykyinen, ajassa kiinni oleva puolue. Se mukautuu ajan ongelmien ja tarpeiden mukaan, eikä kangistu vanhentuneisiin kaavoihin. Vihreät arvot pysyvät samoina, mutta niiden toteutus vaatii eri aikoina erilaisia tekoja.

  • Suomen väestörakenne muuttuu jatkuvasti siten, että vanhusten määrä suhteessa työssäkäyviin kasvaa. Vanhustenhoito ja tuet vaativat suuria muutoksia – nykyjärjestelmällä tulevaisuuden hoito ei ole yksinkertaisesti mahdollista. Vihreät on valmis suuriin rakennemuutoksiin valoisan huomisen takaamiseksi.

3. Vihreät ottaa tieteellisen tutkimuksen tosissaan, eikä työnnä päätä puskaan vaikeankaan tilanteen edessä.

  • Tänään ilmastonmuutos on totta kaikille, mutta sen hyväksymiseen meni monilta liian kauan, eikä se vieläkään näy käytännön politiikassa läheskään riittävästi. Kaukonäköisyys on aina osa vihreää politiikkaa.

4. Vihreät on avoimuuden puolesta hyvä veli -verkostoja ja korruptiota vastaan. Tämä Turunkin tapa on muutettava, jotta huominen olisi oikeudenmukaisempi ja parempi.

5. Vihreä politiikka ei ole tiettyjen eturyhmien asialla, vaan sitä  tehdään meidän kaikkien vuoksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: